The Paul Scholten Centre for Jurisprudence

The new-right in the Netherlands

15May2018 12:00 - 13:00

Lecture

Paul Scholten Centre Colloquium with Merijn Oudenampsen (Political science UvA)

Venue: Roeterseiland zaal B1.03 (let op: afwijkende locatie)

• Roeterseilandcampus - building B/C/D (entrance B/C)

Nieuwe Achtergracht 166 | 1018 WV Amsterdam
    Building B: +31 (0)20 525 5340 | Building C: +31 (0)20 525 5470

Go to detailpage

(Announcement in Dutch for a meeting in the Dutch language)

Het Paul Scholten Centre for Jurisprudence nodigt u uit voor een colloquium met Dr Merijn Oudenampsen over:

Een genealogie van Nederlands Nieuw Rechts

Merijn Oudenampsen is in januari 2018 de Universiteit van Tilburg gepromoveerd op een proefschrift over nieuw rechts in Nederland. Hierin heeft hij het gedachtegoed achter de Fortuyn-revolte in kaart gebracht. De doorbraak van het rechtspopulisme is in Nederland overwegend beschreven als een opstand van de onderbuik. Zijn proefschrift verkent de opstand in de bovenkamer. Het ingesloten paper is een samenvatting van zijn proefschriftonderzoek.

Research colloquium, organised by the Paul Scholten Centre. This colloquium is open to all, no registration required. A copy of the paper can be obtained via psc-fdr@uva.nl.

Bio

Merijn Oudenampsen (1979, Amsterdam) is socioloog en politicoloog. Hij doet als postdoc onderzoek bij de Universiteit van Amsterdam naar de politieke geschiedenis van het neoliberalisme in Nederland.

Published by  Paul Scholten Centre